Bambushattene - en interaktiv tegnefilm med højtlæsning

Scratch er ikke kun et værktøj, som eleverne kan bruge. Du kan også bruge det i din undervisning. 

Her har jeg lavet et Scratch-projekt, som understøtter højtlæsning for 0. klasserne, men vil også kunne bruges til 1. og 2. klasse. Jeg har valgt at lave det i Scratch, hvor jeg selv kan styre, hvornår der skal skiftes til næste scene ved at klikke rundt forskellige steder. Derudover sker der ind imellem noget ekstra på scenen, som understøtter historien. Dette gør, at jeg kan læse højt i mit eget tempo + der er plads til dialog med eleverne undervejs.

Eksempel på højtlæsningen

Denne video er kun tænkt som et eksempel, hvor du kan se, hvordan projektet er tænkt. Tanken er, at du bruger projektet og selv læser højt for eleverne.

På nogle devices vises videoen ikke, men i så fald kan du se den her: Bambushattene.

Afspil video

Sådan bruger du projektet

Find projektet her

Sådan bruger du projektet sammen med din højtlæsning: vejledning til bambushattene

Vejledningen indeholder den fulde tekst fra historien samt anvisning på, hvordan du skifter scene i tegnefilmen og hvornår. Teksten er gengivet med tilladelse fra forfatteren Gorm Henrik Rasmussen.

Et stykke inde i historien skal eleverne dekorere deres egen hårpind. Du kan hente en skabelon her: Farv din egen hårpind.

om mig

Jeg lærte Scratch at kende tilbage i 2012 og har siden været fascineret af både ScratchJr og Scratch. Jeg har siden da undervist over 1200 børn og voksne og har skrevet to bøger i Scratch-serien. Jeg holder workshops for private, biblioteker og andre institutioner og laver undervisningsforløb til elever, som kombinerer læsning, skrivning, programmering og samarbejde i forskellige fag.

Skriv en kommentar