Postbuddet i Scratch

I starten da jeg legede med Scratch, kendte jeg ikke til beskederne. Så når jeg programmerede tegnefilm, styrede jeg dialogerne og meget andet med pause-brikken “vent x sekunder”. Så da jeg opdagede beskederne, blev livet pludseligt meget lettere. 

Jeg har lavet et Scratch-projekt, som forklarer det med beskederne for børn og andre begyndere. 

Tænd for lyden og klik på det grønne flag. Følg anvisningerne.

TIP! Alle elementer (sprites og scenen) kan være postbud. Og i princippet kan man godt have flere, som sender den samme besked. Men for dem, som ikke har prøvet det før, vil jeg anbefale, at I nøjes med et postbud i starten.

Hvis du hellere vil vise det direkte i Scratch, kan du bruge dette link.

Kirsten Dam Pedersen
Kirsten
Dam Pedersen

om mig

Jeg lærte Scratch at kende tilbage i 2012 og har siden været fascineret af både ScratchJr og Scratch. Jeg har undervist over 1500 børn og voksne og har skrevet to bøger i Scratchserien. Jeg holder workshops for private, biblioteker og andre institutioner og laver undervisningsforløb til elever, som kombinerer læsning, skrivning, programmering og samarbejde i forskellige fag.

Skriv en kommentar